Hverdagsaktivitet

 

Vi må gå noen oppoverbakker.

 

I en episode av 71 grader nord sa Vår Staude akkurat det. I den episode kunne vi se henne gråte over savnet av sin mor samtidig som hun hadde en av sine livs store opplevelser.

 

Det er akkurat slik livet er – nedover og oppover. Ofte har vi kanskje lett for å velge nedoverbakkene der vi møter minst motstand, både fysisk og psykisk. 

 

Hverdagene består av mange små og store utfordringer. Psykisk må vi også tolerer at det ikke er bare nedoverbakker. Og jobbe med seg selv er en utfordrende og ubehagelig jobb til tider – men det er i motbakker vi kan bli sterkere og vi kan finne “verktøyene” som hjelper oss ved neste korsvei. 

 

Vi må tørre å vise å si hva vi føler og ta imot hjelp, eller be om hjelpen vi trenger. Kjenne på følelsene. 

 

Vi har mistet mye hverdagsaktivitet på veien og resultatet er at vi beveger oss mindre.

Skrotten er skapt for bevegelse og utfordring både fysisk og psykisk.

 

Ta hverdagsaktiviteten tilbake

Det finnes mange “hjelpemidler” der ute som kan ta over mye av hverdagsaktiviteten, robotklippere, robotstøvsugere, ferdiglaget pizzadeig etc. 

Det er mange som har kropp og helse til å utføre disse oppgavene som vi erstatter med roboter selv. Kanskje sparer du tid – men du taper fysisk aktivitet og ikke minst en aktivitet som vi kan gjøre samtidig som vi får tankene over på noe annet. 

Det er utrolig mye god helse i å rusle en tur, snakke med en venn, klippe plen, gjøre husarbeid, lage mat, male, fiske, jobbe med blomsterbedet, rake plen, stable ved, få nye bekjentskap, lære noe nytt..

 

 

Hverdagsaktiviteten er positiv for helsa vår både psykisk og fysisk