Hvorfor har jeg inngått samarbeid med ernæringsterapeut tenker du?
Du blir hva du spiser sies det, og det er vel kanskje sant…
Daglig i sosiale medier, samtale med venner eller kollegaer, får vi stadig vekk råd om hva og hvordan vi skal forholde oss til kosthold.
Så enkelt er det dessverre ikke at vi bare kan følge rådene som står i et ukeblad, eller et kurs/diett som tar alle under en kam. Fungere for en kort periode kan det selvfølgelig gjøre, det kommer litt an på hva du ønsker i den andre enden…
Det som fungerer for dine venner eller kollegaer behøver ikke å fungere for deg. Akkurat som med mye annet innen helse trenger vi individuell tilpassing.
Har du en kollega som f.eks løper mye – kan eller bør ikke du som nybegynner starte med det samme intervallet eller lengden. Etter hvert vil det bli for hardt, du må starte på ditt nivå og med dine mål, og mest sannsynlig har dere forskjellige mål.
Har du fått en livsstilssykdom eller er i ferd med å utvikle en, trenger noen som kan rettleie deg. Noen med kunnskap i ernæring som sammen med deg kan se på hva du bør gjøre.
Kanskje har du noe mangler på vitaminer eller mineraler som gjør at du ikke har energien du trenger og at det er her dere starter i arbeidet.
Er du en av de som sliter på slutten av dagen fordi du føler deg slapp, trøtt, ukonsentrert og i dårlig humør?
Kjenner på kroppen at den ikke er i balanse?
Har du mye “vondter” og ofte betennelser?
Kosthold er så mye mer enn å bare spise slik eller slik. Det er en kunnskap og et fagfelt som ikke vi “vanlige” går rundt med og har kontroll på.
Mat er energi for skrotten. Det er bensin som skrotten trenger for å fungere.
Hvis vi fyller på feil bensin til feil tid, er det kanskje urettferdig å forlange at den skal stå løpet ut hver dag?